Cumartesi, Ekim 24, 2009

Turkuazoo'dayız...


İstanbul Forum'un en önemli çekim gücü Turkuazoo açılır açılmaz soluğu orada aldık.
Burası ailece çok güzel vakit geçirilebilecek çok büyük ve güzel bir akvaryum. İçinde binlerce balık var... Görevliler eşliğinde piranhaların beslendiğini görebiliyorsunuz. Dalgıçlar belirli saatlerde akvaryum içinde çevrelerindeki balıklar, bitkiler ve dalışla ilgili uygulamalı bilgiler veriyorlar. Deniz yıldızlarına ve vatoz balıklarına dokunabiliyorsunuz. Yengeçleri yakından görebiliyorsunuz. Yüzlerce minik Nemo'nun akvaryumunun önünden ayrılmakta zorluk çekiyorsunuz. 80 m. uzunluğundaki tünelde balıklarla beraber olmanın tadını çıkarıyorsunuz.

Çocuklara balık şekillerinde yüz ve el boyama aktivitesi ve resim alanı da oluşturulmuş. Bizim için çok keyifli olan bu deneyim, Mert için maskotlar sayesinde biraz acılı oldu. Ahtapot kıyafeti giymiş -aslında sevimli- maskotları görmediğimiz sürece keyifliydi.

Çıkışta küçük bir hediye mağazası da düşünülmüş. Yurt dışındaki örneklerinden farksız olan bu tesisin tüm ekibi de çok iyi eğitim almış, yardımsever ve tatmin ediciydi. Bu kalitede devam ettikleri sürece çekim gücünü koruyacakları kesin görünüyor...

Hiç yorum yok: