Perşembe, Ocak 21, 2010

Kutu oyunları

İnşaat araçları ve legolarla tam gaz oynamaya devam ederken kutu oyunları zamanımız da gelmiş olabilir diye düşünerek önce Meyve Bahçesi'ni aldık.



2-4 kişi ile oynanıyor. Herkesin farklı renklerde meyveleri ve sepeti var. Oklu göstergeyi çevirip, gelen rakama ya da sürpriz resme göre meyveler toplanıyor. En önce bitiren kazanıyor. Tam yaşına uygun ve eğlenceli. Ayrıca kazanmayı ve kaybetmeyi öğrendiğini düşünüyoruz...

Bu oyunu sevince puzzlelarına bayıldığım Ravensburger'in Çarşıda Alışveriş oyununu almaya karar verdik.



Bu oyunda oyun alanı üzerinde farklı mağazalar var; market, fırın, oyuncakçı gibi. Her oyuncunun kendine ait bir kartı var ve o kart üzerinde hangi mağazadan kaç adet ne alınması gerektiği resmediliyor. Her oyuncu zar atarak piyonunu ilerletiyor. Geldiği mağazadan alışverişini yapıyor. Alışverişi ilk bitiren oyunu kazanıyor.

Yılbaşında da yaşının biraz üzerinde olmasına karşın Pictureka'yı aldık. Şimdilik gerçek kurallarına göre değil de biraz kolaylaştırılmış bir şekilde oynuyoruz. Zaten Mert de oyun kartları arasında resimli olanlarını tercih ediyor. Hatta hangi renk kart geleceğini belirleyen zarın istediği renkte gelmesini bile sağlıyor! Karışık resimlerin arasından arama yaparak eğleniyoruz.



Yılbaşı için bir de tombala almıştık. O da biraz uzayınca sıkılabiliyor ancak 2 basamaklı rakamları öğrenmesinde bayağı rol oynadı.

Kutu oyunları ailece güzel zaman geçirmemizi sağlıyor...

Hiç yorum yok: